DİŞ BEYAZLATMA HERKESE UYGULANIR MI ?

Diş Beyazlatma tedavisi genç ve erişkin hastalarda tercih edilen bir tedavi türüdür. Bu uygulama sağlıklı ağızlara uygulanmalıdır. Bu nedenle diş hekimi çürük, aşınmalar ve dişeti rahatsızlıklarını giderdikten sonra beyazlatma işlemlerini gerçekleştirebilir. Aksi halde diş hassasiyeti gelişebilir. Hasta diş hekimi muayenesi olmadan kendi kendine beyazlatma jeli kullanmamalıdır.
 

BEYAZLATMANIN BAŞARISI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR Mİ ?

Beyazlatmanın özellikle sarı tonlu dişlere sahip olan kişilerde başarılı olduğu bilinmektedir. Beyazlama oranı dişlerimizin beyazlatma işlemi uygulanmadan önceki tonuna bağlıdır ve kişiden kişiye değişir. Bu yüzden diş hekimimiz ile beklentilerimizi önceden konuşmalıyız.
 

GÜNÜMÜZDEKİ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ NELERDİR ?

Günümüzde bilinen iki değişik diş beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği 'ev tipi' beyazlatmadır. Diğer diş beyazlatma yöntemi ise, klinikte bir hekim tarafından yapılan 'Office’ tipi beyazlatmadır
Hafif ve orta şiddetteki renkleşmeler, diş kliniklerinde 1 saatlik Office-tipi (2 seans) özel ışık aletleri ile beyazlatılabilirken; ileri derecedeki renkleşmelerde ilave olarak ev tipi beyazlatma önerilir. Ayrıca ince bir fırça ile uygulanabilen ev tipi beyazlatmalar da kullanılabilir.

 

                                                             


 

BEYAZLATMANIN ÖMRÜ NEDİR?

Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır. İlk beyazlatma işleminin başarısı bu tedavinin ömrünü büyük ölçüde etkiler. Diğer önemli faktörler ise hastanın çay, kahve, sigara, renkli içecek tüketim sıklığı ve ağız hijyenidir. Renkleşmenin dercesine göre pekiştirme tedavisi gerekebilir. Ancak bu pekiştirme ilk beyazlatma kadar uzun süre uygulanmaz. Beyazlatma tedavisinden sonra dişhekiminin önerisi doğrultusunda beyazlatıcı diş macunları ve ince fırça şeklindeki 'beyazlatma kalemleri' uygulanabilir. Bu uygulamalar beyazlatmanın ömrünü uzatır.